Капуста є одним з най поширеніших овочів в світі, вирощування якого почалося ще в прадавні часи. Ще наші предки знали, що цей овоч є вмістилищем просто величезної кількості різноманітних вітамінів, які позитивно впливають на самопочуття людини. Також капуста несе в собі такі важливі мікроелементи як калій, фосфор магній, кальцій та залізо.

Основні відомості щодо вирощування капусти

Капуста відноситься до дворічних рослин, тому для її вирощування краще придбати вже готове насіння.

Вибір ділянки, на якій ви будете вирощувати цей овоч, треба проводити дуже ретельно, а головною умовою є те, щоб у попередні роки там не зростали овочі з родини капустяних.

Ґрунт для капусти треба починати готувати ще восени – перекопати та внести гній. Спочатку з насіння вирощується розсада, яка потім переноситься на садову ділянку. Зверніть увагу на те, що не варто брати для висаджування старе насіння – воно має бути свіжим.

Висаджувати розсаду можна вже наприкінці квітня та на початку травня. Спеціалісти кажуть, що ліпше за все це робити або зранку, або в похмурі дні.

Не забувайте регулярно розрихлювати землю навколо рослин та своєчасно поливати їх. Якщо ви прагнете отримати щедрий врожай, то варто підживлювати капусту. Також вона дуже добре ставиться до підгортання – така процедура дозволяє знизити ризик хвороб та прискорити зростання капусти.

Варто зазначити, що за капустою полює доволі велика кількість шкідників, з якими, звісно, треба боротися. Перше, що ви можете для цього зробити, це висадити рослини на ділянці у правильному порядку, насіння перед висадкою треба протравити, а бур'яни – нещадно видаляти. До того ж, не треба забувати й про хімічну обробку рослини.

Збирання капусти можна починати тоді, коли їх голівки досягнуть достатньої твердості, бо чим твердіші вони будуть, тим довше зможуть зберігатися.

Наш інтернет магазин насіння GreenClub пропонує усім, хто зацікавлений у вирощуванні капусти та інших городніх культур, завітати на наш сайт. Тут ви зможете обрати серед широкого асортименту насіння те, яке повністю задовольнить вас своїми якостями та принесе вам гарний врожай.

  • Apr 10, 2014
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Ответить

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены*