Картопля є представником тієї групи культур, які можуть давати високі врожаї на якому б ґрунті вона не росла. Проте найліпших показників можна досягнути при вирощуванні її на піщаних та супіщаних ґрунтах, вміст гумусу на яких дорівнює 2-2,5%.

Як правильно посадити картоплю та доглядати за насадженнями

Безпосередньо перед садінням треба відсортувати бульби, видаливши ті, які були пошкодженими, заливши лише здорові. Якщо вам трапляються занадто великі бульки – розріжте їх.

Не забудьте про етап яровизації, який передує висаджуванню – на два тижні помістіть картоплю в тепле приміщенні, бажано, аби температура у ньому становила приблизно 14-20°С. Пророслі під час яровизації парослі не треба видаляти, але клубні можна обробити слабким розчином марганцівки – це допоможе уникнути можливих хвороб.

Якщо ви хочете отримати ранній врожай картоплі, то вам слід посадити її ще на початку весни, а потім накрити землю плівкою. Сорти для цього треба обирати відповідні. Також ви можете скористатися народними прикметами. Які говорять що висаджувати картоплю треба тоді, коли починає цвісти черемха, тобто у травні.

Догляд за цією культурою полягає в періодичному розпушуванні ґрунту в міжряддях. Звичайно, всі знають, що ворогом картоплі є не тільки хвороби, а й такі шкідники як колорадські жуки, тому може виникнути потреба у хімічній обробці саджанців.

Коли збирати картоплю?

Час збирання картоплі безпосередньо залежить від її сорту. Наприклад, ранню збирають тоді, коли бадилля в неї ще зелене, у інших випадках варто дочекатися відмирання бадилля. Тут треба витримати баланс – не почати копати її занадто рано, але й не перетримати. Більшість господарів починає збирати врожай наприкінці серпня чи на початку вересня. Проте ці строки можуть змінюватися – все залежить від обраного вами сорту.

Варто зазначити, що для висаджування треба обирати вже провірені та добре відомі сорти картоплі, проте не забувайте, навіть дуже якісні сорти необхідно оновлювати раз на декілька років – адже вони поступово вироджуються, а врожайність погіршується.

У нашому інтернет магазині насіння GreenClub ви можете придбати тільки найкращі сорти картоплі, які вже добре зарекомендували себе и можуть дати вам насправді багатий врожай. Звертайтеся до нас і ми підберемо те, що підійде вам найкраще!

  • Nov 28, 2014
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Ответить

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены*