як виростити перецьНе дивлячись на те, що батьківщиною перцю є Мексика, він досить непогано прижився й у нас. Це й не дивно, адже цей овоч може похвалитися величезним вмістом таких важливих для людини вітамінів як С, В та А.

Завдяки клопітливій роботі спеціалістів з селекції ви тепер можете обирати серед величезної кількості сортів перцю саме той, який вам до вподоби. Хоча й перець є багаторічною рослиною, в нашій країні її вирощують як однорічну.

Що потрібно для гарного росту перцю

Пам'ятайте, що перець дуже любить тепло, та якщо температура раптово впаде до 3ºС він може просто загинути. Окрім того, ця рослина дуже зрадіє великій кількості світла та вологи.

Перець можна вирощувати на будь-якому ґрунті, головне аби вони були у гарному стані. Перше, що ви маєте запам'ятати, що не можна насіння перцю висаджувати одразу на городі – для початку треба вдома виростити розсаду, а вже потім, у травні, можна переміщатися на відкриту територію.

Культура є доволі примхливою рослиною, тому вам доведеться періодично розпушувати для нього ґрунт та підгодовувати різноманітними мінеральними добривами. В цьому плані перець особливо любить калій та магній, а якщо ж цих елементів не буде вистачати, рослину може вразити гниль.

До того ж, треба буде доволі часто проводити полив рослини, але тут все залежить від того, в якій фазі розвитку вони знаходяться, які погодні умови та в якому стані ґрунт. Також, само собою, не варто забувати й про боротьбу з бур'янами та з різноманітними шкідниками рослин. Треба сказати, що перець має багато ворогів серед шкідливих мурах, тому дуже важливо провести своєчасну обробку рослини.

Збирати його треба як тільки достигне, але можна починати зривати плоди й тоді, коли вони вже досягли потрібного розміру, але ще не набрали потрібного кольору.

Варто зазначити, що у багатьох випадках на кількість та якість врожаю впливає сорт перцю, який ви обрали для вирощування. У нашому інтернет магазині GreenClub ви можете придбати саме той його різновид, який задовольнить вас по всім своїм параметрам. Звертайтеся до нас і самі переконайтеся в цьому!

  • Dec 12, 2014
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Ответить

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены*