Як вирощувати полуницюПолуниця є однією з найулюбленіших ягід як у дітей, так і у дорослих. І не дарма – адже її неперевершений смак та чудовий аромат навряд чи можна порівняти с чимось ще. Звісно, все це сприяло не аби якій популярності ягоди, і тепер її вирощують мало не на кожній присадибній ділянці.

Що треба знати для успішного вирощування полуниці

Якщо ви вирішили долучитися до великої армії прихильників цієї чудової ягоди та спробувати самостійно виростити її на власному городі, то у нас є для вас чудова новина – зробити це зовсім нескладно.

Аби домогтися успішного росту полуниці, варто висаджувати її на рівній поверхні, чи на схилах, які звернені на південний захід. Ні в якому разі не висаджуйте її в низині – рослина буде мерзнути та хворіти. Також вибирайте захищені від вітру місця, інакше коренева система може вимерзнути.

Запам'ятайте також ще одне важливе правило – не вирощуйте полуницю на одному місці довше ніж чотири роки, це допоможе уникнути хвороб та виродження.

Окрім того, спочатку вам доведеться виростити з насіння розсаду, а вже потім висаджувати її на городі. До речі, робити це варто вже після того як зникне загроза весняних морозів. Перед висаджування треба знищити усі бур'яни, а садити її краще вже наприкінці липня, бажано ввечері, аби за ніч у рослини пройшов період адаптації. Якщо ви усе зробите правильно, то до зими вже буде сформовано гарний кущ, а от на врожай треба очікувати не раніше наступного року.

Як правило, це дійсно багатий врожай, але ще кращім він буде на других рік плодоношення – тоді ягоди будуть досить великі. Зверніть увагу на те, що вже на третій рік їхній розмір може значно зменшитися, це для вас має стати сигналом до того, що рослині треба змінити місце.

На сьогоднішній день існує дуже багато найрізноманітніших сортів полуниці, багато з них представлено у нашому інтернет магазині насіння GreenClub. Завітайте до нас та переконайтеся, що ми можемо запропонувати вам дійсно широкий вибір сортів насіння, з якого у перспективі ви зможете отримати чудовий врожай.

  • Dec 18, 2014
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Ответить

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены*