особливості вирощування соїСоя прийшла до нас зі Східної Азії і вже встигла стати доволі затребуваною серед людей рослиною. Якщо ви хочете взятися за вирощування цієї рослини, то вам треба знати, що вона дуже любить світло та тепло, а період її визрівання залежить виключно від сорту та кліматичних умов.

Є різні сорти сої, які можна використовувати як і в їжу, так і в якості корму для тварин, тому вам треба уважно обрати той різновид рослини, який вам потрібен.

В цілому ж вирощування сої не є надто складним, до того ж вона стійка навіть до доволі засушливих умов, але якщо ви хочете отримати дійсно багатий врожай, то вам доведеться добре попрацювати над зволоженням ґрунту. Сіяти сою потрібно у травні, якщо ви зробите це пізніше, то вона може просто не встигнути дозріти, а якщо ж ви зробите це занадто рано, то насіння можуть пошкодити різноманітні шкідники та хвороби, внаслідок чого врожайність впаде.

Особливості вирощування сої

Насіння треба висіювати у заздалегідь підготовлені борозни, глибина яких має становити приблизно 5 см, а відстань між рядами має дорівнювати не менше 50 см.

На самому початку зростання сої дуже важливо своєчасно вживати заходи проти бур'янів. Також варто підкормлювати рослини добривами, у яких мають бути такі елементи як бор, молібден та кобальт. Завдяки ним соя стане стійкою до хвороб, збільшиться кількість квіток та плодів, корені будуть краще розростатися, а врожайність значно підвищиться.

Як тільки ви помітите, що листя рослини почне опадати, а стебла та боби побуріють й підсохнуть, то це означає, що ви можете починати збирати врожай. У тому випадку, якщо ви затягнете з цим процесом, то боби можуть потріскатися, тому будьте дуже уважні.

Якщо ви вирішили засіяти свій город соєю, то для початку вам треба обрати ідеальний для ваших кліматичних умов сорт. Наш інтернет магазин GreenClub може запропонувати вам широкій вибір самого різноманітного насіння, серед якого ви неодмінно знайдете те, що вам сподобається. Заходьте на наш сайт та обирайте, а наші співробітники завжди зможуть надати вам допомогу та консультацію.

  • Dec 14, 2014
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Ответить

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены*